Nieuwbouw 03-004

Portfolio Categories: nieuwbouw

Deze woning heb ik volledig opgevolgd toen ik nogĀ zelfstandige medewerker was bij architecte Carine Boeckx uit Linden. Meer gegevens kan je vinden opĀ www.boeckx-architects.be

Bieststraat Bierbeek

Het brede perceel en de ligging aan de straat nodigde uit om een brede smallere woning te bouwen. De voorgevel werd zelfs bewust nog een beetje verder getrokken om de straat aft e maken. Aan de overkant van de straat is een lange muur met daarachter een park.

Door de straatkant op het gelijkvloers gesloten te houden refereren we naar de muur aan de overkant en behielden we de privacy zowel in het huis als de tuin/ oprit. De bovenliggende verdieping maakten we daarentegen volledig open zodat het park en de bomenrij aan de straat het huis binnenkomen. Ook de achtergevel werd zeer open gemaakt om vollop van het licht, de zon en de tuin te genieten.